सोमवार, 15 जनवरी 2018

English : Antonyms and Synonyms Quiz for tgt pgt exam

English : Antonyms and Synonyms Quiz for tgt pgt exam



/2018/01/Antonyms-and-synonyms-for-pgt-tgt.html



QUES (1-5) Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.
Q1. VICTORIOUS
A. Defeated
B. Annexed
C. Destroyed
D. Vanquished



Q2. GRACEFUL
A. Rough
B. Expert
C. Miserable
D. Awkward

Q3. EXTRAVAGANCE
A. Luxury
B. Poverty
C. Economical
D. Cheapness

Q4. VIOLENT
A. Humble
B. Harmless
C. Gentle
D. Tame

Q5. GAIN
A. Loose
B. Fall
C. Lost
D. Lose

QUES (6-10) Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Q6. ENTIRE
A. Part
B. Quarter
C. Whole
D. Half

Q7. BROWSE
A. Heal
B. Deceive
C. Examine
D. Strike

Q8. VENUE
A. Place
B. Agenda
C. Time
D. Duration

Q9. PONDER
A. Think
B. Evaluate
C. Anticipate
D. Increase

Q10. IRONIC
A. Inflexible
B. Bitter
C. Good-natured
D. Disguisedly sarcastic

ANSWERS:
1. A
2. D
3. C
4. C
5. D
6. C
7. C
8. A
9. A
10. D






0 comments:

एक टिप्पणी भेजें

 
Child Education Child Shiksha - Gk Updates | Current affairs